Kokosový cukor 400g získaný z nektáru kokosových paliem. Pri zbere sa najskôr palmové kvety zhodia na zem, narežú a pomerne veľké množstvo tekutého nektáru sa začína stáčať do nádob. Následne je tekutina pomaly zahrievaná do skaramelizovania a prudko schladená, čím vznikajú kryštáliky. Jemná chuť cukru je podobná skôr karamelu, sladkosť je porovnateľná s klasickým bielym repným cukrom. Toto prírodné sladidlo má široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Hodí sa do nápojov, smoothies alebo ako sladidlo do čaju. Používa sa tiež pri príprave palaciniek, nepečených dezertov či ranných kaší. Zatiaľ čo kokosový cukor je vyrábaný z kvetového nektáru kokosových paliem, zdrojom cukru palmového je miazga rôznych druhov paliem.
Nutričné hodnoty na 100g:
energetická hodnota: 1598 kJ / 382 kcal
tuky: 0 g
nasýtené mastné kyseliny: 0 g
sacharidy: 93 g
cukry: 90 g
vláknina: 0 g
bielkoviny: 0 g
soľ: < 0,09 g
Kokosový cukor 400g - vlastnosti:
Krajina pôvodu: Indonézia
Balenie: sáčok
Hmotnosť: 400 g
Skladovanie: skladujte v suchu a tme